Evenementen bij de Klinkenbergerplas

In juni vinden er meerdere evenementen plaats bij de Klink:

  • De Grote Lenteborrel op 2 juni, van 17:00 tot 23:00.
  • Leids Genootschap op 3 juni, van 14:00 tot 23:00.

Introductie

Als organisatie van een festival probeer je de mooiste dag voor bezoekers te produceren die mogelijk is. Alles draait om de bezoeker, binnen de grenzen van wat de gemeente en hulpdiensten ons opleggen. Wij weten dat we overlast veroorzaken, maar voelen zelf ook de verantwoordelijkheid eventuele overlast te voorkomen en minimaliseren. We stellen de buurt actief op de hoogte door een brief in de brievenbus en het uitgeven van een persbericht.

Geluid

Wij draaien onze speakers van de woonwijk af, stellen subwoofers zo op dat ze versterken voor het podium en verzwakken van het podium af. We leveren ons terrein netjes en keurig op na afloop, of dragen de kosten voor herstel van terrein bij bijvoorbeeld slecht weer.

Desalniettemin, we veroorzaken geluidsoverlast. Dit spijt ons, maar weet dat we dit doen binnen de restricties die ons opgelegd worden door de overheid – hier houden wij ons aan. Misschien hoeft dit voor u niet, snapt u niet waar het voor nodig is, maar wij hebben duizenden mensen die dag die het wel geweldig vinden – we hopen dat dit ook gezien en gewaardeerd wordt.

Verkeren & parkeren

We proberen de wijk zoveel mogelijk te ontzien.
De verkeersplannen kunnen nog wijzigen, maar geven nu al een goed beeld.

Milieu

Bezoekers op evenementen maken veel troep. Wij doen ons best de schade aan het milieu te beperken. Dit zijn een paar maatregelen die we nemen:

  • We gebruiken milieuvriendelijke bekers, met statiegeld.
  • Ook geen ander ‘single use’ plastic meer. We produceren veel afval met z’n allen, daar willen we graag vanaf. Ook bij de foodtrucks geen weggooi-plastic.
  • Tijdens de evenementen lopen schoonmaakploegen rond. Na elk evenement wordt zowel het terrein als het omliggende gebied schoongemaakt door een extern schoonmaakbedrijf.
  • We kiezen (waar mogelijk) voor duurzame energievoorzieningen, zoals accu’s op zonne-energie.
  • We zijn momenteel nog bezig met meer toevoegingen en verbeteringen, maar luisteren graag naar tips. Zijn er dingen die wij echt moeten regelen, mail ons vooral!

Contact

Als dingen niet gaan zoals wij hebben aangegeven, wees vrij om contact op te nemen door te mailen naar support@leidsgenootschap.nl of te sms’en of appen naar Bas op +31 6 52650103 (op productiedagen staan telefoons soms op stil en worden tekstberichten sneller gelezen – wij kunnen u natuurlijk terugbellen).

Tot slot

Wij dragen veel zorg voor onze evenementen – wij willen graag dat onze bezoekers een prachtige dag hebben en eventuele overlast voorkomen wij zo goed we kunnen. Elk jaar leren we bij en het gaat steeds beter.

Hartelijk dank voor het begrip, de feedback en de vaak erg warme woorden. Op een prachtige zomer!

Team Puur en Ongekend